Acciza pe brichetă

Guvernul a propus introducerea în noul cod fiscal a accizei pe telefoanele mobile, brichete, ceasuri, reviste pentru adulți sau sisteme GPS. Asta după ce a mărit cele mai multe impozite și taxe. O măsură neobișnuită, care nu se ia în situații de criză economică. Dacă privim la țările occidentale, vom constata că majoritatea au redus taxele și impozitele, în dorința de a încuraja consumul și, astfel, de a stimula creșterea economiei.
Nu însă și în România. De ce? Simplu: pentru a putea scade taxele și impozitele (deci, implicit, resursele bugetare) trebuie să faci investiții în economie, care să creeze locuri de muncă (ce vor aduce venituri la buget). Dar pentru a face asta trebuie să faci proiecte viabile și mai ales chiar să faci acele investiții, nu să dai banii unor băieți șmecheri, care nu fac nimic, decât să-i încaseze. Și cum în România asta nu se poate, atunci de unde să faci rost de bani la buget decât tot de la proștii care plătesc impozite și taxe?
Bani sunt, nu vă faceți iluzii, dar sunt deja acontați de clienții politici. Nu sunt pentru sănătate sau învățământ, dar pentru băieții deștepți întotdeauna vor fi. Stați să vedeți cum vor investite acele 10 miliarde de euro, bani programați să fie injectați în economie, în acest an.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: