Blogurile în pericol

Proiectul noului Cod Civil are o serie de prevederi care ar putea lovi direct sub centură blogurile „anti-sistem”. Astfel, este considerată atingere adusă vieţii private “difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise sau audiovizuale privind viaţa intimă, personală sau de familie, fără acordul persoanei în cauză”. De asemenea o altă atingere adusă vieţii private este considerată și “utilizarea numelui, imaginii, vocii sau asemănării cu o altă persoană în alt scop decât informarea legitimă a publicului”. La fel “este interzisă orice atingere adusă imaginii, onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia sau fără ca legea să permită acest lucru”. Cel se consideră lezat în drepturile sale nepatrimoniale poate căuta reparaţii inclusiv prin “sechestrarea, distrugerea, confiscarea sau retragerea din circulaţie a bunurilor ori a mijloacelor care au servit sau au fost destinate să servească la săvârşirea faptei prejudiciabile” .
Astfel spus nu mai avem voie să înjurăm pe nimeni. Și dacă nu mai poți înjura pe nimeni, ce rost mai are să mai scrii pe blog? Dacă nici aici nu ne mai putem exprima liberi, atunci unde? Vreți democrație, emigrați din România, nu?
În schimb, cu noul Cod Penal, infractorii periculoși, gen criminali, tâlhari, violatori, sau jefuitori pot sta liniștiți, că nu vor mai face aproape deloc pușcărie, având în vedere că pedepsele devin minuscule. Tot noul Cod Penal dezincriminează incestul, dacă victima este majoră și este de acord. Ce urmează? Legiferarea pedofiliei, zoofiliei sau necrofiliei?

Reclame

2 răspunsuri

  1. Ne mutam in Congo???
    Nu s-a vrut cu Bombo, dar corabia Marinarului a esuat singura pe plaja din Congo.
    Adio libertate, scapa cine poate.

  2. este tara pe care o meritam…

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: