Cel mai periculos om din România

L-ați văzut zilele trecute la televizor, săltat de mascați și mai târziu cu cătușe la mâini asemenea unui criminal înrăit. Cel mai periculos om din România este, în viziunea autorităților, Gigi Becali. Nu îl simpatizez pe Becali, ba chiar dimpotrivă, dar modul în care a fost tratat este jalnic pentru statul român. Arestat, fiind considerat un pericol public, în timp ce infractori deosebit de periculoși, membri ai diverselor clanuri mafiote, care au împușcat sau tăiat cu cuțitul oameni în plină stradă, sunt cercetați în stare de libertate.
Ceea ce mă neliniștește este însă, faptul că, în acest caz s-a acționat, în mod evident, la comandă politică. Dacă justiția, parchetul și politia se pot coordona și reacționa atât de eficient la ordinul unui politician, atunci de ce avem atât de multe clanuri și atâția interlopi care zburdă în libertate? Dacă s-au putut mobiliza pentru Becali, de ce nu se mobilizează și în celebrele cazuri cu interlopi, gen Craiova sau Urziceni? Are cineva interesul ca România să se afle sub teroarea clanurilor mafiote? Dacă actul de justiție ține de politic, de ce nu sunt curățate străzile de mizerie?
Întrebări fără răspuns, din păcate. Dovada faptului că trăim într-o țară periculoasă. Aveți grijă ce vorbiți și ce scrieți pe bloguri, să nu trezim în perioada următoare că suntem arestați, ca „dușmani ai poporului„.

Reclame

Un răspuns

  1. da asta ar trebuii sa ne dea de gandit la toti

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: