• OPRIȚI RĂZBOIUL!
 • ATENȚIE!

  Acest blog este un pamflet. Personajele care apar în postări sunt absolut imaginare și orice asemănare cu persoane și întâmplări reale este accidentală și neintenționată.
 • Arhive

 • Top click-uri

 • Blog Stats

  • 85,991 hits
 • Quote:

  Be wiser than other people, if you can, but do not tell them so.
 • Spam blocat

 • Anunțuri

Miracolul Focului Sfânt de la Ierusalim

Secțiunea „Creștinism și știință” a întâlnirii educaționale desfășurată pe 17 februarie 2009, la Moscova, s-a pronunțat în privința rezultatelor experimentului științific efectuat de savanți ruși în duminica Paștilor în anul 2008, în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Șeful ramurii Institutului pentru Energie Atomică Kurchatov, doctorul în fizică și matematică Andrei Volkov, a vorbit despre încercarea sa de a măsura undele radio lungi de joasă frecvență în biserica din Ierusalim, în timpul coborârii anuale a Focului Sfânt.
Savantul rus a folosit echipamente speciale pentru a face măsurători în biserică timp de șase ore și jumătate, în așteptarea focului, luându-i apoi câteva luni pentru descifrarea datelor obținute.
Volkov consideră „miracol absolut” diferența între indicii înregistrați în ziua coborârii focului și cei din ziua anterioară. Pe lângă asta, potrivit acestuia, analiza crăpăturilor din coloanele aflate la intrarea în biserică, l-au făcut să creadă cu adevărat că acestea nu puteau să apară, decât în urma unor descărcări electrice.
Potrivit lui Volkov, colegul său, expert în mecanica dezintegrării, Evgheni Morozov, crede același lucru. Deși consideră că „măsurătorile efectuate o singură dată, nu sunt evidente din punct de vedere științific,” Volkov a declarat că își asumă întreaga responsabilitate în privința rezultatelor și este gata să-și prezinte concluziile.
Cu toate acestea, dacă mă veți întreba ca om de știință, dacă a fost ceva acolo (un miracol) sau nu, vă voi spune că nu știu,” a mai spus Volkov.
Focul Sfânt apare la mormântul Lui Isus de multe secole, cu puțin timp înaintea Paștilor ortodoxe. Creștinii ortodocși sunt convinși că miracolul Focului Sfânt dovedește adevărul credinței ortodoxe. Credincioșii cred că apariția focului dezaprobă orice viziune ateistă. [Tradus și adaptat de aici]
Cu toate acestea, suspiciunile vor continua, atâta vreme cât Patriarhia Ierusalimului nu va permite montarea unei camere de luat vederi, care să surprindă momentul coborârii focului, în interiorul mormântului.
Astfel acuzațiile cu privire la utilizarea fosforului alb (care, într-o anumită concentrație,se auto-aprinde în contact cu oxigenul din aer), nu pot fi combătute doar prin vorbe.

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: