Le maire de Bucarest, Sorin Oprescu, qui envisage d’être candidat à la présidence, s’apprête à dépenser 700 000 euros pour dorer une vingtaine d’horloges de la capitale.

Acesta este un citat din Le Monde, care dă un exemplu de cheltuire „golănească” (zicere de la Emil Boc) a banilor publici. Articolul din Le Monde sancționează autoritățile din România pe care le numește, voalat, incompetente („Les contraintes imposées par le FMI pour assainir les finances publiques ont été mal gérées par le gouvernement, qui a improvisé des solutions aux conséquences catastrophiques.”)
România este o țară în care corupția instituționalizată este regula. Cu toate acestea, există oameni care se duc la vot și aleg aceleași personaje compromise, corupte și -uneori- chiar cercetate pentru fraude. Pare un fel de onanie (pardon!).
Cine este de vină pentru această situație? O spune chiar Le Monde: „La politique incohérente du gouvernement de coalition entre les démocrates-libéraux(PDL) du président Traian Băsescu et les socialistes(PSD) a conduit à l’échec.
Ce să mai spun despre Sorin Oprescu? Orologiile sunt exact ceea ce îi lipseau Bucureștiului. Criza ne amenință însăși supraviețuirea, dar măcar vom ști cât este ceasul!

Link : Le Monde

UPDATE: Monsieur Oprescu a renunțat (ieri 18 august) la ideea cu orologiile. Ha, ha!

Reclame

Un răspuns

  1. „ceasornicarul” oprescu vrea cu orice chip sa si traiasca clipa !

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: