IV. Paul McCartney este mort


Imagine: Rolling Stone
Paul McCartney nu a scris niciodată „Maybe I’m Amazed.” Nu a format niciodată trupa Wings. Nu a intrat niciodată în conflict cu Yoko și nu a devenit vegetarian. Când Regina Elizabeth l-a făcut cavaler în 1997, de fapt a făcut cavaler pe altcineva. Asta deoarece teoreticienii conspirației spun că Paul McCartney a murit în secret în 1966. Aceștia pretind că ceilalți membri ai Beatles au ascuns moartea acestuia — angajând pe cineva care arăta ca el, cânta ca el și avea o personalitate asemănătoare. Dar a apărut sentimentul de vinovăție și aceștia au început să ascundă indicii în muzica lor. În cântecul „Taxman,” George Harrison dă „sfaturi pentru cei care mor,” referindu-se la Paul. Întreg albumul Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band a fost acoperit de indicii ale morții lui Paul: Beatles au format o trupă „nouă” cu un membru nou fictiv numit Billy Shears — chipurile numele înlocuitorului lui Paul. Albumul conținea piesa lui John Lennon „A Day in the Life,” care avea versurile „He blew his mind out in a car” și fraza „Paul is dead, miss him, miss him,” care devine evidentă doar când melodia este ascultată invers. Lennon de asemenea mormăie, „I buried Paul” la sfârșitul piesei „Strawberry Fields Forever” (în interviuri, Lennon spunea că de fapt era vorba de „cranberry sauce” și a negat existența vreunui mesaj ascuns).

Adepții teoriei își însoțesc afirmațiile cu fragmente de melodii cântate invers și referințe ascunse privind moartea lui Paul prezente pe coperțile unor albume. Coperta originală a albumului Yesterday and Today din 1966 înfățișează trupa Beatles printre bucăți de carne și păpuși dezmembrate — simbolizând accidentul oribil al lui McCartney. Dacă fanii plasează o oglindă în fața coperții albumului Sgt. Pepper, cuvintele Lonely Hearts de pe logo-ul tobei pot fi citite ca „1 ONE 1 X HE DIE 1 ONE 1.” Și bineînțeles mai există și coperta albumului Abbey Road, pe care John, George și Ringo trec strada ca într-o procesiune funerară. John îmbrăcat în alb ca un preot. Ringo, îndoliat, îmbrăcat în negru. George poartă jeans, ca un gropar. Paul nu poartă pantofi (nu avea nevoie de ei, fiind mort) și mergea în contratimp cu ceilalți.

Dacă Paul este mort, atunci impostorul lui este încă liber. S-a întâlnit și s-a căsătorit cu Linda Eastman, cu care a avut patru copii, înainte ca ea să moară de cancer la sân în 1998. A scos albumul din 1993 intitulat Paul Is Live, și a produs peste 20 de albume solo — fără să le mai număram pe cele scoase cu Wings. Apoi a trecut printr-un divorț oribil cu Heather Mills, care e posibil să-l fi făcut să-și dorească să fie mort, sau cel puțin Billy Shears. Așadar cine este adevăratul McCartney? Lumea s-ar putea să nu afle niciodată.

Courtesy of TIME.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: