Omul periculos

 • "Astăzi mai mult decât oricând, este constatat că izvorul tuturor relelor, omul care comite abuzuri și permite guvernului să facă totul este președintele. El este samsarul tuturor trădărilor intereselor naționale, el este sufletul blestemat al regimului ce ne guvernează.
  Pericolul cel mare este acest om, trebuie pus deci la rezon. Trebuie ca țara în picioare să-i zică cuvintele care s-ar părea că pentru dânsul au fost inventate: Il faut se soumettre ou se démettre. A mai tolera în condițiile actuale influența sa nefastă, este a voi să vedem țara subjugată și politicește și economicește."

 • Amuzant, nu-i așa? Acesta este un fragment, ușor modificat, din pamfletul „Omul periculos” publicat (anonim) de Gheorghe Panu în ziarul „Lupta” din 13 aprilie 1887.

  Reclame

  3 răspunsuri

  1. ….manipularea si isterizarea Romaniei sunt binecunoscutele metode comunisto securiste ! Cine sunt ei…solutiile …niste „clone” ale lui Iliescu care doresc comunism cu fata umana ! si democratie originala..,.Si de aceea, voi vota si eu Traian Basescu Presedinte !!!

   • Ce îmi place la tine este că, deși pari un fan înfocat al lui Traian Băsescu, tolerezi și părerile unora care nu îl plac deloc. Așa cum o ai la blogroll pe Roxana Iordache.
    Personal nu sunt simpatizantul nimănui, nici al lui Băsescu, nici al lui Geoană, nici al lui Antonescu sau Oprescu. Atacurile mele sunt îndreptate împotriva întregii clase politice.
    Age quod agis!

  2. Caragiale a demonstrat faptul ca spiritul romanesc , Romania/romanii nu se schimba … postul tau intareste aceasta idee …

  Comentariile sunt închise.

  %d blogeri au apreciat asta: