Gripa din Ucraina – A/H1N1 sau ciumă pulmonară?

Interviu cu profesorul Victor Bacinski, medic în regiunea Cernăuți, Ucraina. Publicat pe http://www.unian.net/rus/news/news-346721.html de Anna Iașcenko.

Pe baza autopsiilor am ajuns la următoarele concluzii: nu este vorba de pneumonie, ci de insuficiență cardio-pulmonara și șoc cardiogenic…Virusul intră direct în plămâni, apar sângerările…Antibioticele nu ar trebui folosite…

De ce avem o rată a mortalității atât de ridicată în țară?

Deoarece oamenii se duc la farmacii să-și cumpere medicamente în loc să se ducă la medici pentru a primi tratament…Nu este vorba de ciumă pulmonară. Asta e o prostie… antibioticele nu ajută… Cei cu sisteme imunitare puternice vor supraviețui. Oamenii cu sisteme imunitare slăbite vor ceda în fața bolii… Măștile faciale asigură o extra-protecție de circa 30%. Purtarea mănușilor adaugă aproximativ 10% în plus, ajungându-se astfel la 40%, deoarece virusul penetrează membrana mucoaselor.

Șeful Institutului de Medicină Legală din regiunea Cernăuți, profesorul Victor Bacinski face o declarație interesantă: toate victimele virusului din Bucovina (22 de persoane cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani) nu au decedat în urma unor pneumonii duble (bilaterale), cum s-a crezut inițial, dar ca urmare a rezultatului unui sindrom viral acut, însemnând distrugerea totală a plămânilor.

Profesore, ați afirmat recent că virusul, din cauza căruia au murit oamenii – este un amestec între virusul paragripal și virusul A/H1N1. Cum se poate trata această boală?

Problema tratării infecției virale nu este de competența mea. Eu sunt patolog. Eu doar am aflat ce este și am dat un diagnostic corect. Este important să găsim tratamentul corect pe baza diagnosticului.
Există protocoale și standarde stricte în privința tratamentului în medicină. Dacă un medic tratează un pacient care moare, rudele acestuia pot face o plângere asupra unui eventual malpraxis. Ministerul Sănătății a stabilit protocoalele și standardele tratamentului pentru fiecare tip de diagnostic. Dacă diagnosticul este corect, tratamentul ar trebui să fie corect…
În regiunea Cernăuți 18 persoane au murit. Am studiat dosarele acestora și probele bolii, preclinic, clinic și resuscitările. Atunci când efectuăm o autopsie organele și țesuturile au studii histologice(analize ale celulelor) și am concluzionat că nu este pneumonie și nu are vreo legătură cu pneumonia deloc.
Aceste rezultate sunt baza care va asigura ca medicii, care tratează această boală în Ucraina, își vor schimba metodele și standardele de îngrijire.

Poate acest virus să fie tratat?

Asta depinde de sistemul imunitar. Dacă sistemul imunitar al persoanei respective este puternic, aceasta va învinge boala. Exista oameni care sunt infectați cu această tulpină de A/H1N1 și rămân pe picioarele lor fără să realizeze că sunt bolnavi.
Antibioticele în mod clar nu vor fi administrate. Antibioticele sunt motivul pentru care avem o rată a mortalității și a morbidității atât de mare în această țară, deoarece oamenii se duc la farmacii, își descriu simptomele farmacistului și cer medicamente. Cumpără antibiotice, le iau, aceasta slăbește sistemul imunitar și rezultatul este că se îmbolnăvesc. Dacă ar fi fost necesare rețete pentru a cumpăra aceste medicamente, precum în alte țări, aceasta nu s-ar fi întâmplat. Posibilitatea de a cumpăra antibiotice fără a avea o rețetă a făcut foarte mult rău țării.

În timpul autopsiilor, cum arătau plămânii? Erau într-adevăr negri, lucru care a dus la zvonurile privind ciuma pulmonară?

Nu, nu erau negri… Aceasta nu este ciumă pulmonară. Asta e o prostie. Ciuma pulmonară are o morfologie cu totul diferită. Avem, de exemplu, 60000 de oameni bolnavi și doar 23 de decese. Ciuma pulmonară ar fi avut o rată a mortalității de 59000…
Este vorba de un atac viral care distruge plămânii.

Se pare că nu numai în Bucovina ci și în restul Ucrainei oamenii nu au murit de pneumonie ci datorită acestei tulpine virale?

Da, nu este pneumonie! Această distrugere a plămânilor. Această tulpina este foarte agresivă și dacă sistemul imunitar este slăbit, apar sângerări în plămâni. În plămâni există o mică structură – acinus, care arată ca niște grămezi de struguri. Atunci când respirăm, oxigenul intră în aceste „grămezi de struguri” (alveole pulmonare). Pe suprafața acestui acinus se găsesc vase capilare, unde celule sanguine roșii saturează cu oxigen și furnizează sânge, care alimentează toate țesuturile și organele din corp.
Odată ce virusul intră în plămâni – hemoragia începe imediat în acinus. O hemoragie continuă… Care durează câteva ore. În sânge se formează fibrina, iar din aceasta – o membrană „giolinovaya” (intrad.), asemănătoare cu un sac de plastic. Aceasta înfășoară acinusul, iar persoana respectivă respiră oxigen, dar acesta nu mai este transferat către țesuturi. Iar oamenii pur și simplu se sufocă. Apar insuficiența cardio-pulmonară și șocul cardiogenic. Oamenii mor în urma șocului cardiogenic. Și nu este vorba despre pneumonie. Pneumonia – o inflamație care se tratează cu antibiotice. Antibioticele nu ajută în nicio fază. În mod clar trebuie să existe un alt tratament.

Dar Tamiflu – acesta ajută?

Acesta nu este un antibiotic, este un medicament antiviral, care ar trebui administrat după primele două-trei zile de la debutul infecției. Dar nu se poate folosi Tamiflu ca metodă de prevenire, deoarece este toxic. [Personal nu am înțeles ce vrea să spună Bacinski aici.]

Care sunt cele mai bune măsuri pentru a rezista acestei boli? Sunt folositoare lucruri precum măștile faciale, usturoiul (! Europa de Est !), vitamina C?

Metoda cea mai eficientă de prevenție este purtarea unei măști. Aceasta mărește protecția cu aproximativ 30%. Dacă se poartă ochelari de protecție – aceasta ajunge la 40% [mai sus era vorba despre mănuși!], deoarece virusul intră prin membrana mucoaselor.
Este necesară întărirea sistemului imunitar. Nu numai acum, ci și în general. Usturoiul, ceapa, măceșul, viburnum (călin), zmeura, citricele, mierea și alte fructe și legume – orice doriți. Cei cu un sistem imunitar puternic vor supraviețui. Cei cu sistemul imunitar slăbit vor ceda în fața bolii.
[Restul interviului se referă la probleme care țin strict de Ucraina.]

Nu voi comenta acest articol care, de altfel, poate fi găsit numai pe bloguri dedicate teoriei conspirației. Nu știu nici măcar dacă acest Victor Bacinski există cu adevărat. Informațiile oficiale indică faptul că această gripă ucrainiană este într-adevăr A/H1N1, care a suferit o ușoară mutație. Statisticile oficiale privind gripa din Ucraina indică 250.000 de cazuri de gripă, din care majoritatea sunt infectați cu A/H1N1, 235 de cazuri necesitând internare și 70 de decese.

Mult mai interesantă mi se pare însă evoluția gripei A/H1N1 în România. Conform datelor Ministerului Sănătății la 20 noiembrie 2009 ora 12:00 erau înregistrate 1.756 de cazuri de gripă A/H1N1 pe teritoriul României. Și niciun deces! Se pare că suntem mai sănătoși decât restul lumii! Conform WHO (Organizația Mondiala a Sănătății) la nivel global pandemia de A/H1N1 arată astfel :
* 526.060 cazuri confirmate în total – 6.770 decese
** Europa 79.000 cu 350 de decese
**Africa 14.950 – 103 decese
** America 190.765 – 4.806 decese etc
Rata medie a mortalității la nivel global este de 1,29%, respectiv de 0,44% în Europa. Conform acestor statistici în România ar fi trebuit să avem minimum 7 decese până acum. De ce nu avem niciunul? Sunt medicii noștri mai bine pregătiți? Populația este mai rezistentă la virusurile gripale? Există ceva în dieta românilor care-i face să se lupte cu brio cu A/H1N1? Mă întreb ce se întâmplă atunci când o școală se închide datorită gripei? Profesorii mai sunt plătiți sau sunt în concediu fără salariu? Sună a teoria conspirației, știu, dar așa se prezintă situația.
O altă posibilitate ar fi aceea a diagnosticării greșite; A/H1N1 putând fi confundat cu H1N1, virusul gripei sezoniere. Nu mă pot pronunța însă în absența unor date în acest sens.
Rămân la opinia mea inițială, virusul A/H1N1 este tot atât de periculos pe cât este și H1N1. În niciun caz nu este ucigașul secolului prevăzut de WHO, CDC și alte instituții asemănătoare. Sfaturile privitoare la gripa sezonieră se aplică și în cazul A/H1N1: evitați pe cât posibil aglomerațiile, fiți precauți în prezența unei persoane care prezintă semne de răceală și spălați-vă pe mâini ori de câte ori aveți ocazia (mai ales după ce reveniți de afară).

Legături externe:
* http://www.who.int/csr/don/2009_11_20a/en/index.html

UPDATE – 25 nov.: Au apărut și primele decese în România. Coincidență sau nu, victimele proveneau dintr-o zonă apropiată de Ucraina.

Reclame

Un răspuns

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: