Interzicerea minaretelor în Elveția este „discriminatorie” spune ONU

Interzicerea minaretelor decisă duminică de votul popular în Elveția este „în mod clar discriminatorie” a afirmat marți Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului Navi Pillay. Ea și-a exprimat regretul privind votul elvețian care „riscă să pună țara în contradicție cu obligațiile sale internaționale.”
Navi Pillay a menționat că guvernul elvețian nu a susținut inițiativa. Dar a continuat spunând că „politicile bazate pe xenofobie și intoleranță sunt extrem de perturbatoare.”
Ezit să condamn un vot democratic, dar nu am nicio ezitare în a condamna campaniile politice alarmante„, a adăugat Înaltul Comisar. „Unii politicieni care au propus această lege au afirmat că nu au vizat islamul. Aceștia au afirmat că interdicția minaretelor ar putea ameliora integrarea. Aceste afirmații sunt stranii atunci când simbolul unei religii este vizat„, a adăugat Navi Pillay.
Comitetul drepturilor omului a indicat că dacă legea este adoptată, ar însemna că Elveția se va afla în opoziție cu mai multe articole din Carta ONU privind drepturile civice și politice.

Președintele CEDO, J.P. Costa se îndoiește că interdicția minaretelor va ajunge în fața judecătorilor de la Strasbourg. Problema este „complicată la nivel juridic.” Înainte de prezentarea în fața Curții, reclamantul trebuie să demonstreze că a epuizat toate căile de recurs în țara de origine. Ori „nu este posibilă sesizarea Tribunalului Federal (instanța supremă în Elveția) împotriva rezultatului unui vot popular„, a declarat CEDO.
Se pune de asemenea întrebarea cine are dreptul de a face recurs împotriva votului. Un caz nu poate fi adus în fața CEDO decât dacă există o victimă directă a deciziei.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a cerut luni Elveției să corecteze această „eroare.” Erdogan a reafirmat că o asemenea întrebare nu ar trebui să fie niciodată supusă unui vot popular.

Are Elveția, un stat cu rădăcini creștine, dreptul de a-și apăra identitatea națională? Putem critica în probleme legate de democrație această țară?
Arabia Saudită, unul dintre sponsorii construirii moscheilor în Europa, nu vrea să audă de biserici pe teritoriul său. Nu este acest lucru discriminator? Sau monarhiile autocratice au acest drept?
Este democratic să critici un vot popular? Nu reprezintă referendumul democrația însăși?
Orice religie are dreptul să își construiască lăcașuri de cult, dar personal, consider că implantarea de elemente arhitectonice non-europene denaturează peisajul acestui continent. Pentru mai bine de o mie de ani strămoșii noștri au luptat să țină islamul departe de Europa. Acum acesta ne invadează continentul fără să întâmpine vreo opoziție. Mai este mult până la apariția tribunalelor islamice?
Unii au afirmat că este un vot „inspirat de frică„. Nu mai avem dreptul să ne fie frică? Mie mi-ar fi frică să locuiesc în Arabia Saudită, Pakistan, Sudan, Yemen, Iran sau Maroc.

Media și oamenii politici care au disimulat problemele, intrând în dansul corectitudinii politice, nu au cunoscut niciodată situația reală din teren. Popoarele Europei au păreri diferite față de conducătorii lor. Cine ar fi crezut?

Sursă de informare: TV5Monde

Reclame

2 răspunsuri

  1. Sa asteptam asadar sa pateasca si Elvetia ca Marea Britanie, Franta sau Spania? Sa vina toti aia acolo si sa faca din moschei centre de terorism? Sa plodeasca acolo cetateni elvetieni, care sa-si declare ura fata de faptul ca Heidi nu purta voal? Nu, merci!

  2. Culmea indignarii si a nerusinarii! Dar musulmanii de ce nu ne permit pe teritoriul lor , in tarile islamice sa construim biserici crestine? De ce in tarile islamice crestinii sunt intimidati, amenintati si persecutati pentru faptul ca sun crestini? Asta nu e discriminare? In Arabia Saudita cine se converteste la crestinism are toate sansele sa fie executat. In alte tari islamice precum: Pakistan, Afganistan, Iran, Sudan s. a. crestinii traiesc sub o permanenta teroare. Ei nu practica democratia si toleranta la care fac apel acum catre Elvetia? De ce nu se tine si acolo cont de drepturile civile si internationale? citi-ţi pe you tube marturii despre persecuţia musulmanilor asupra crestinilor din tarile islamice. Felicitari pentru Elvetia. Sper sa ramina ferma pe pozitia adoptata. NU ISLAMIZARII EUROPEI !

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: