• OPRIȚI RĂZBOIUL!
 • ATENȚIE!

  Acest blog este un pamflet. Personajele care apar în postări sunt absolut imaginare și orice asemănare cu persoane și întâmplări reale este accidentală și neintenționată.
 • Arhive

 • Top click-uri

  • Niciunul
 • Blog Stats

  • 90.586 hits
 • Quote:

  Be wiser than other people, if you can, but do not tell them so.
 • Spam blocat

Virginia respinge „semnul fiarei”

Îngrijorarea privind posibilele încălcări ale intimității, împreună cu profețiile biblice despre apocalipsă, au dus la apariția unei legi în statul american Virginia care interzice implantarea micro-cipurilor la oameni.
Miercuri, 10 februarie, camera legislativă a statului Virginia (House of Delegates) a aprobat un proiect de lege care interzice companiilor să își forțeze angajații să accepte implantarea de dispozitive de urmărire, o mișcare aplaudată de organizațiile pentru apărarea libertăților civile.
Delegatul Mark Cole admite însă, într-un interviu în Washington Post, că printre motivele propunerii sale sunt și unele care au legătură cu Apocalipsa din Biblie. Cole spune că este îngrijorat de faptul că implanturile ar putea fi „semnul fiarei” aplicat slujitorilor Satanei.

Ceea ce am înțeles eu – nu sunt teolog – dar există o profeție în Biblie care spune că vei primi un semn, fără de care nu vei putea cumpăra sau vinde în vremurile cele din urmă,” adaugă Cole.. „Unii oameni cred că aceste cipuri ar putea fi acel semn.”

Nu voi comenta spusele lui Mark Cole, dar introducerea unui dispozitiv cu ajutorul căruia poți fi urmărit în orice clipă a vieții tale, mi se pare o încălcare GRAVĂ a libertății individului, mai ales dacă se face fără acordul acestuia ori cu ajutorul unor mijloace coercitive (de ex.: amenințări voalate referitoare la pierderea locului de muncă). Fără că asta să aibă vreo legătură cu fanatismul religios sau cu teoriile conspirației. Ideea cipizării (licență poetică) oamenilor aduce prea mult a „1984”, ca să nu stârnească o vie emoție printre oponenții acestui gen de practici. Am văzut într-un documentar dedicat tehnologiei de vârf, idioți indivizi extrem de entuziasmați care își prezentau mândri cipul implantat în corpul lor, cu ajutorul căruia deschideau ușa casei, a garajului etc. Nu am mai văzut undeva asta? Nu se numea Borg? Asta ne dorim, să fim „asimilați” de tehnologie? Să devenim „una„?

Imagine: youhavebeenassimilated.com

%d blogeri au apreciat: