India: testul scutului anti-rachetă a eșuat

Scutul anti-rachetă dezvoltat de India pentru detectarea și distrugerea rachetelor balistice care ar amenința țara, a eșuat în timpul unui test luni, declară oficiali ai armatei indiene.
Testul a fost abandonat când radarele care urmăreau ținta, o rachetă capabilă să transporte un focos nuclear, au pierdut urma acesteia după ce fusese lansată dintr-un amplasament aflat la aproximativ 200 de kilometri de Bhubaneswar, în estul Indiei.
Racheta „ostilă” a dispărut de pe radare imediat după lansare, când a deviat de la traiectorie, astfel că interceptorul nu a fost lansat, a declarat un oficial anonim de la Defence Research and Development Organisation (DRDO). Informația că racheta interceptoare, lungă de șapte metri, nu a fost lansată a fost apoi confirmată de către purtătorul oficial de cuvânt al DRDO, Ravi Gupta.
India urmează să se alăture Israelului, Rusiei și Statelor Unite ca țări care au dezvoltat și dețin scuturi anti-rachetă.
Sistemul de detecție și radarele de dirijare a focului au fost dezvoltate de către DRDO în cooperare cu Israel și Franța.
Luna trecută, India a anunțat că va testa o rachetă capabilă să transporte focoase nucleare, cu o rază de acțiune de peste 5.000 de kilometri în cel mult un an.
În acest moment, racheta cu raza cea mai mare de acțiune din arsenalul Indiei este Agni-III, care poate lovi o țintă aflată la 3.500 de kilometri.
Țara vecină, înarmată nuclear, Pakistan, cu care India s-a aflat în război de trei ori după declararea independenței acum șase decenii, și-a exprimat îngrijorarea că programul scutului anti-rachetă indian va duce la o nouă cursă a înarmărilor în regiune.

Sursa: Spacewar.com

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: