• OPRIȚI RĂZBOIUL!
 • ATENȚIE!

  Acest blog este un pamflet. Personajele care apar în postări sunt absolut imaginare și orice asemănare cu persoane și întâmplări reale este accidentală și neintenționată.
 • Arhive

 • Top click-uri

  • Niciunul
 • Blog Stats

  • 90.586 hits
 • Quote:

  Be wiser than other people, if you can, but do not tell them so.
 • Spam blocat

Țara unde intri ca turist și sfârșești prin a fi condamnat la moarte

Prima țară care vă vine în minte, atunci când citiți un astfel de titlu, este probabil Iranul. Dar, nu despre Iran este vorba aici. Nu de această dată.
Atunci când se pregătea să plece spre Arabia Saudită pentru un pelerinaj (‘umra) Ali Hussain Sibat nu cred că se gândea că va ajunge la un pas de moarte. Ali Hussain Sibat, care are 46 de ani și cinci copii, a fost arestat de Mutawa’een (poliția religioasă saudită) în Mai 2008, în camera sa de hotel din Medina. A fost condamnat la moarte de către un tribunal saudit pe 9 noiembrie 2009, fără a avea un reprezentant legal sau a beneficia de orice fel de asistență. Motivul pentru care a fost condamnat este acela de practicare a vrăjitoriei.
Ali Sibat era prezentator la TV la un post libanez transmis prin satelit, Sheherazade, unde oferea sfaturi și preziceri despre viitor. Avocatul său a precizat că Ali Sibat a fost arestat deoarece membrii Mutawa’een l-au recunoscut datorită emisiunii sale. Anchetatorii lui Ali Sibat i-au spus să menționeze în scris cu ce se ocupă, asigurându-l că dacă face asta, i se va permite să plece acasă după câteva săptămâni. Documentul a fost prezentat în tribunal drept „mărturisire” și folosit pentru a-l condamna.
Amnesty International a intervenit pentru eliberarea sa, dar deocamdată veștile nu sunt deloc încurajatoare.

Acest gen de abuzuri nu sunt deloc rare într-o țară unde legile sunt medievale și într-o strânsă legătură cu religia. În anul 2006, o tânără de 19 ani din orașul Qatif a fost răpită împreună cu însoțitorul ei și violată de șapte bărbați. Tribunalul a hotărât să o pedepsească pe femeie pentru că se deplasa împreună cu un bărbat cu care nu avea relații de rudenie. Pedeapsa decisă de tribunal a fost de 200 de lovituri de bici. După izbucnirea unui scandal internațional și după protestele numeroaselor organizații precum Amnesty International sau Crucea Roșie, regele saudit a grațiat-o pe tânără.

În anul 2008, o femeie din orașul Quraiyat, pe nume Fawza Falih, a fost condamnată la moarte, după ce a fost găsită vinovată de vrăjitorie. Judecătorii au condamnat-o pe baza declarațiilor martorilor care au spus că au fost „vrăjiți” de către femeie. Unul dintre ei a pretins că a rămas impotent (!) după ce Falih a aruncat un descântec asupra lui.

În februarie 2009, o femeie de 23 de ani din orașul Jeddah a fost condamnată la un an de închisoare și 100 de lovituri de bici. Femeia era gravidă după ce fusese victima unui viol și încerca să facă un avort la spitalul Regele Fahd. Interogată, aceasta a mărturisit că fusese violată, după ce acceptase să fie condusă cu mașina de către un bărbat, iar acesta a dus-o într-o casă din estul orașului, unde a violat-o împreună cu patru prieteni. Judecătorul tribunalului din Jeddah a hotărât că femeia se face vinovată de… adulter, deși aceasta nu era căsătorită.

În martie 2009, o femeie siriană în vârstă de 75 de ani a fost condamnată de un tribunal din orașul Al-Chamli, din Arabia Saudită, la 40 de lovituri de bici, patru luni de închisoare și deportarea din țară, pentru că s-a aflat în casa ei cu doi bărbați cu care nu avea relații de rudenie. Unul dintre cei doi bărbați, pe nume Fahd, era acolo pentru că femeia fusese doica sa și venise să-i aducă pâine, împreună cu un prieten.
Tribunalul a decis să-i pedepsească și pe cei doi bărbați. Astfel Fahd a primit patru luni de închisoare și 40 de lovituri de bici, iar prietenul său șase luni de închisoare și 60 de lovituri de bici.

Acestea sunt doar câteva dintre atrocitățile care se petrec într-o țară care este unul dintre aliații Statelor Unite. Desigur, americanii se fac că nu observă aceste abuzuri. Doar în cazul Iranului ele sunt încălcări ale drepturilor omului.

4 răspunsuri

 1. daca nu ma insel, Franta va interzice purtarea valului islamic. Daca va fi asa vor fi proteste de amploare. Ma intreb de ce in Arabia de exemplu sunt in stare sa te execute daca te comporti conform standardelor occidentale, dar in acelasi timp insista sa isi impuna standardele lor in Occident.

 2. mda cred ca sua este si ea o ftarnica tara ,,stii eu cred ca face tot doar ca sa i se intoarca cu o reputatie de conducator unuversal si detinator mondial,,haios dar americanii sunt cam orea naivi sa inteleaga ce este adevarata viata si frumusetea eu,,se cred egali dar sunt orbi si nu vad nedreptatea,,demorcatia ii omoara ca o bomba de actiune lenta,iubesk america dar nu imi place politica e prea murdara!! sa fim liberi !! iubitiva aproapele!

 3. […] Articol publicat la data de 25 martie 2010, pe Vox Clamantis in Deserto. Extern, Social Arabia Saudita, drepturile omului, islam ← De ce feminismul occidental […]

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: