• OPRIȚI RĂZBOIUL!
 • ATENȚIE!

  Acest blog este un pamflet. Personajele care apar în postări sunt absolut imaginare și orice asemănare cu persoane și întâmplări reale este accidentală și neintenționată.
 • Arhive

 • Top click-uri

  • Niciunul
 • Blog Stats

  • 90.586 hits
 • Quote:

  Be wiser than other people, if you can, but do not tell them so.
 • Spam blocat

Ucraina renunță la ultimele kilograme de plutoniu

Casa Albă a anunțat că este pe cale de a încheia un acord prin care Ucraina va ceda întreaga cantitate de materiale nucleare rămasă pe teritoriul său după căderea URSS.
Cantitatea de 90 de kilograme de uraniu îmbogățit va fi transferată către Rusia până în 2012.
Aceasta este ceva ce Statele Unite încearcă să facă de mai mult de zece ani,” a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe luni 12 aprilie. “Materialul este suficient pentru construirea a cel puțin trei arme nucleare.”
Consilierul pe probleme de contra-terorism al Case Albe, John Brennan, a declarat că materialul ce urmează să fie depus într-un amplasament sigur este exact ceea ce grupări precum Al Qaeda au încercat să achiziționeze în ultimii ani.
Al Qaeda a încercat să cumpere aceste materiale de pe piața liberă și cu ajutorul grupărilor mafiote,” a declarat Brennan. “Dovezile sunt solide. Dosarul este demonstrat.”

Știrea constituie o veste bună și pentru România. De ani de zile tot ascultăm cum ni se spune că trebuie să fim precauți atunci când vorbim despre teritoriile românești dobândite de Ucraina de la fosta URSS. Că Ucraina este stat înarmat nuclear. Ei bine, acum nu mai este cazul! Ucraina este stat semnatar al Tratatului de Neproliferare Nucleară. Întreg arsenalul nuclear strategic și tactic, moștenit de la URSS, a fost transferat până în 1996 către Rusia. Acum, ultimele kilograme de plutoniu aflate în Ucraina, și odată cu ele și șansa de a fabrica arme nucleare, vor lua drumul Rusiei. Așadar, sperietoarea nucleară nu mai poate fi agitată atunci când vorbim de pământul românesc subtilizat de Rusia în 1940 și aflat acum în posesia Ucrainei. Rămâne de văzut dacă România va avea oameni puternici la conducere, care vor ști să profite atunci când Ucraina se va dezmembra; pentru că nu se pune întrebarea „dacăUcraina se va dezmembra, ci „cândo va face.
Dar, deocamdată, Ucraina se află din nou pe orbita Rusiei. Până când Kremlinul va considera de cuviință să tranșeze odată pentru totdeauna chestiunea Crimeei, mai avem de așteptat. Dar, dacă vom fi conduși tot de maimuțe și atunci, vom aștepta degeaba. Nu mai învie morții!

Sursa: Politico

%d blogeri au apreciat: