Democrație, made in USA

* Un judecător din Wisconsin a hotărât că National Day of Prayer (Ziua Națională a Rugăciunii) este neconstituțională, spunând că ziua echivalează cu un îndemn la acțiuni religioase.

Acest gen de opinie…va continua să erodeze moștenirea noastră religioasă și libertatea. Permite unui număr redus de oameni nemulțumiți să restricționeze drepturile noastre constituționale de care se bucură majoritatea americanilor din simplul motiv că acei oameni se pretind a fi ofensați.”
Opinia unui lider religios din Colorado Springs.

Ofensiva stângii americane împotriva religiei continuă.

* Studenții din Texas vor deveni extrem de docili, după ce se vor reintroduce…pedepsele corporale, la cererea părinților, care, mulți dintre ei, le aplică la domiciliu. Pedepsele corporale sunt încă legale în 20 de state, majoritatea din Sud, dar Camera Reprezentanților lucrează la introducerea unei legi care să le interzică.
Suntem provinciali aici în Texas. Aici sunt valori morale solide – bisericile sunt pline duminica,” spune John Hancock, administrator la o școală din Temple, Texas. „Aceasta [bătaia] este o unealtă pe care am dori să o avem în dotare pentru a răspunde la problemele legate de disciplină.”

Grea viața de elev în Temple!

* Numărul de civili afgani morți, victime ale trupelor de ocupație SUA-NATO, s-a dublat în ultima perioadă, în pofida eforturilor mult-mediatizate ale generalului Stanley McChrystal de a-i proteja. Trupele SUA-NATO au ucis „accidental” 72 de civili în ultimele trei luni, arată statisticile NATO, în creștere de la 29 anul trecut, în aceeași perioadă. Și cine știe câți au fost răniți! De câți mai este nevoie ca să-și dea cineva seama că lucrurile nu funcționează așa cum ar trebui?
Cred că percepția cauzată de victimele civile este unul dintre cei mai periculoși inamici pe care-i înfruntăm.” – Generalul McChrystal în discursul său de confirmare în funcție.

Trei exemple, complet diferite, ale democrației americane în acțiune. Fără comentarii.

Reclame

5 răspunsuri

  1. Ce democratie? America nu este o tara democrata!! Cuvintul „democratie” nu exista in documentele fondarii Americii….

  2. Chitibusuri? Democratia si republica sint doua lucruri opuse…

  3. Una aduce tiranie, cealalta libertate.

  4. da, nu prea o duc la capitolul democratie, totul e numai fatsada…………….cind ridici cortina…………incepe a putsi

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: