• OPRIȚI RĂZBOIUL!
 • ATENȚIE!

  Acest blog este un pamflet. Personajele care apar în postări sunt absolut imaginare și orice asemănare cu persoane și întâmplări reale este accidentală și neintenționată.
 • Arhive

 • Top click-uri

  • Niciunul
 • Blog Stats

  • 90.319 hits
 • Quote:

  Be wiser than other people, if you can, but do not tell them so.
 • Spam blocat

22 iulie

Ziua de 22 iulie în istorie:
838 – Are loc bătălia de la Anzen, când împăratul bizantin Theophilos suferă o grea înfrângere în fața trupelor califatului Abbasid.
1099 – Godefrey de Bouillon este ales primul apărător al Sfântului Mormânt din Regatul Ierusalimului.
1298 – Trupele conduse de regele englez Edward I înfrâng trupele scoțiene, aflate sub comanda lui William Wallace, Gardianul Scoției, în bătălia de la Falkirk.
1456Asediul Belgradului: Trupele creștine, aflate sub conducerea lui Ioan Corvin de Hunedoara, înfrâng trupele otomane, conduse de sultanul Mehmed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului.
1499 – Are loc bătălia de la Dornach, în care trupele Confederației Elvețiene înfrâng decisiv armata Sfântului Imperiu Roman.
1793 – Alexander Mackenzie ajunge la Oceanul Pacific, devenind primul euro-american care efectuează o traversare transcontinentală a Canadei.
1805 – Are loc bătălia navala de la Capul Finisterre, o luptă încheiată cu victoria tactică a flotei britanice împotriva unei flote combinate franco-spaniole.
1812 – Are loc bătălia de la Salamanca, când trupele aliate ale Angliei, Portugaliei și Spaniei, înving trupele imperiului francez.
1864 – Războiul Civil American: Are loc bătălia de la Atlanta, când trupele confederate conduse de generalul John Bell Hood efectuează un atac nereușit împotriva trupelor unioniste, aflate sub comanda generalului William T. Sherman.
1933 – Wiley Post devine prima persoană care zboară solo în jurul lumii, parcurgând 15.596 mile în 7 zile, 18 ore și 45 de minute.
1934 – În afara teatrului Biograph din Chicago, „inamicul public no.1” John Dillinger este împușcat mortal de agenții FBI.
1939 – Se naște Terence Stamp, actor britanic.
1942 – Începe deportarea sistematică a evreilor din ghetto-ul Varșoviei.
1943 – Forțele aliate capturează orașul italian Palermo.
1946 – Se naște Danny Glover, actor american.
1951 – Dezik (Дезик) și Țîgan (Цыган) sunt primii câini care efectuează un zbor suborbital.
1955 – Se naște Willem Dafoe, actor american.
1964 – Se naște David Spade, actor american.
1969 – Se naște Despina Vandi, cântăreață greacă.
1974 – Se naște Franka Potente, actriță germană.
1983 – Legea marțială din Polonia este ridicată în mod oficial.
2003 – Membri ai diviziei 101 aeropurtate ai SUA, ajutați de Forțele Speciale, atacă un complex în Irak, ucigându-i pe fiii lui Saddam Hussein, Uday și Qusay, alături de Mustapha Hussein, fiul de 14 ani al lui Qusay și o gardă de corp.
2005Jean Charles de Menezes, un brazilian, este împușcat mortal de poliția din Londra, fiind confundat cu unul dintre participanții la atacurile teroriste de pe 7 iulie 2005.

%d blogeri au apreciat: