• OPRIȚI RĂZBOIUL!
 • ATENȚIE!

  Acest blog este un pamflet. Personajele care apar în postări sunt absolut imaginare și orice asemănare cu persoane și întâmplări reale este accidentală și neintenționată.
 • Arhive

 • Top click-uri

  • Niciunul
 • Blog Stats

  • 90.319 hits
 • Quote:

  Be wiser than other people, if you can, but do not tell them so.
 • Spam blocat

Kosovo – O decizie cu repercusiuni

Curtea Internațională de Justiție de la Haga a hotărât, cu un vot de 10-4, că independența provinciei sârbe Kosovonu contravine legislației internaționale.” Decizia curții este cel puțin una bizară, având în vedere că o astfel de independență, declarată unilateral, este fără precedent în lume. Toate celelalte cazuri anterioare, de la România anului 1877 până la Slovenia, Croația și Bosnia-Herțegovina anilor 1990 sau la Timorul de Est, au făcut obiectul unor tratate internaționale, iar independența acestora a fost recunoscută inclusiv de către statul de care s-au separat.
Este încă o dovadă a faptului că și Curtea Internațională de Justiție, la fel ca alte instituții ale ONU, acționează după alte principii, decât cele ale respectării legii.
Decizia de la Haga va declanșa evenimente subsecvente, din România, până în Slovacia și Spania. Posibil, extrem de violente. Mâna Statelor Unite este extrem de lungă, iar actuala decizie luată de Curtea Internațională de Justiție este doar un alt pas în direcția obiectivului american de a șicana și, în final, de a încercui Rusia.

Rămâne de văzut dacă autoritățile române vor avea curajul de a nu recunoaște independența Kosovo, sfidând astfel structurile occidentale din care fac parte, considerând preeminent interesul național. Dar sincer, mă îndoiesc de verticalitatea marionetelor care ne conduc țara. Totuși, o astfel de recunoaștere din partea României, ar însemna sfârșitul statului „național unitar” român. Pentru că, după un astfel de gest, România nu mai poate să refuze autonomia/independența Ținutului Secuiesc pentru niciun motiv. Nu contează că situația este diferită, că Ținutul Secuiesc se găsește izolat în mijlocul țării etc. Autonomia Ținutului Secuiesc și posibila independență pe viitor au devenit acum o chestiune de „când.” Chiar dacă România va refuza să recunoască independența Kosovo, răul este făcut. Minoritățile naționale de pretutindeni au acum un precedent; organizează un referendum local și gata: independență! [Desigur, acest lucru este valabil numai pentru tările mici, pentru că – nu-i așa? – democrație, dar nu pentru căței.]
Țările occidentale continuă să practice un dublu standard și în această privință. Cu ce diferă, din punct de vedere legal, cazul Kosovo de Transnistria sau de Abhazia? Pentru că și în aceste cazuri este vorba despre același lucru: declararea unilaterală a independenței de către un teritoriu locuit de o minoritate națională.

După dezmembrarea României Mari, acest popor va mai trăi o dramă teritorială, pentru că românii din Ținutul Secuiesc nu sunt rezultatul unor implantări, a unor colonii strategice, ci dimpotrivă, ceilalți sunt alogenii, puși acolo de o nație care a știut foarte bine să asimileze populațiile care s-au aflat sub stăpânirea sa.

* Legături externe:

%d blogeri au apreciat: