Ferme de marijuana în Oakland

Consiliul municipal a aprobat un plan prin care Oakland devine primul oraș american care autorizează cultivarea la scară industrială de cannabis. Este acesta primul pas către McDonald-izarea marijuanei?
Associated Press informează că orașul intenționează să acorde licențe pentru patru ferme de producere a marijuanei, unde aceasta va fi cultivată, ambalată și procesată pentru uz medical.
Conform planului, care va demara în ianuarie 2011, beneficiarii licențelor vor fi taxați și controlați masiv. Aceștia vor trebui să plătească o taxă anuală de $211.000, să încheie asigurări de răspundere de $2 milioane și să fie pregătiți să consacre până la 8% din vânzările brute pentru taxe.
Fermele vor trebui să îndeplinească anumite criterii privind protecția muncii, a mediului și a standardelor de siguranță. Totuși, nu va exista nicio restricție în privința cantității care va fi cultivată în cadrul acestora.
O singură întrebare mai rămâne: proprietarii fermelor au dreptul legal de a-și fuma propria marfă sau le trebuie rețetă de la medic?

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: